15 Şubat 2011 Salı

Bir Aynadır Hayat...


 
Bir aynadır hayat; herşey camda ne gördüğünüze ,daha doğrusu ne görmek istediğinize bağlıdır, tıpkı yaşamda da olduğu gibi.
Aynalarla yüzleşmek zordur. Çünkü ne görürse onu yansıtır,ne eksik ne de fazla. İkisine de kendimizi güzel hissettiğimizde bakmak isteriz. Yılların birikimi yüzümüze bir çizgi daha attığında,dönüp bakmayız bile. Tıpkı yaşamda da olduğu gibi.
Üzgün ve sinirli dönemlerimizde,elimizdeki bardağı gördüğümüz siluetimize fırlatarak rahatlamaya çalışırız. Ortaya saçılan cam kırıklarını toplarken,kanayan elimizin acısıdır yanımıza kâr kalan. Tıpkı yaşama öfkelenip yine kendimize zarar verdiğimiz gibi.
Karşısına geçip,sizi neden daha farklı göstermediği için onu yargılayamazsınız. Göründüğünüzden farklı göremezsiniz kendinizi,yine kendiniz değişmediğiniz sürece. Tıpkı yaşamda da olduğu gibi.
Şimdi hayatını al karşına ve gördüğün değil de görmek istediğin kişi olmak için neler yapabileceğini düşün. İçindeki gücü keşfet. Sonunda göreceksin ki , elde ettiğin başarılara sen bile şaşıracaksın. Yaşamın,her zaman bir ayna olduğunu ve karşısında nasıl durursan öyle görüneceğini de unutma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder