12 Şubat 2013 Salı

EN KORKUNÇ HAYVAN


 

 

Küçük çocuk oyuncakları ile oynadığı sırada, bir anda başını kaldırdı ve karşı kanepede gazete okuyan babasına bir soru sordu:

“Baba, eğer karşına çıksa, sen en çok hangi hayvandan korkarsın?”

 Fakat arkadaşları oyun oynamak için dışarıdan ona seslendiklerini fark ettiğinde, sorusunun yanıtını bile beklemeden sokağa fırladı. Babası ne olduğunu bile anlamadan, çocuk çoktan evden çıkmıştı. Ama çocuğunun kendisine yönelttiği soru ilgisini çekmedi de değildi. Acaba en çok hangi hayvandan korkuyordu? Gazetesini bir köşeye koydu ve kendi kendine düşünmeye başladı.

İlk aklına gelen hayvan köpekti. İnsanlar genelde, bu hayvandan korkardı ama köpekten korkmaya gerek yoktu. Ona iyi davranıp, üzerine de taş atamadığın sürece saldırmazdı. Hatta köpeklere yemek verip karınlarını doyurduğunuzda, ekmek yediği kapıya asla ihanet etmez, ömür boyu da sadık dostunuz olarak kalırdı. Adam, “Evet evet” Dedi kendince, “Köpekten niye korkayım ki”

Daha sonra “Aslan da görsem korkmam. Çünkü onlar doyacağından fazlasına asla dokunmaz, hiçbir şeyi telef etmez” diye düşündü. “Peki ya yılana ne demeli? Ekonomik bir kaygısı yok, politik kavgası da yok. Hele sömürüsü hiç yok. Hatta ulaşmak istediği dişi için, hemcinsiyle cesurca savaşıp, mücadelesini kaybettiğinde, karşısındakileri öldürmesi yok. Böyle bir durumda, arkasına bile bakmadan çekip giden bir hayvandır yılan”

Timsah olabilir miydi acaba? Hayır hayır olmazdı. Çünkü timsahlar, hakaret etmez, kalp kırmaz ve vefasızlık yapmazdı. Ayrıca ön yargılarıyla hareket edip, kimseye yargısız infaz yapmazdı.

“Filler ise dev cüsselerine inat duygusal ve bir o kadar da samimi hayvanlardır. Sevdikleri öldüğünde, o da üzüntüsünden kahrolur. Cesedin olduğu yere her gün gelip, kemikler kalana dek ziyaret eder ve sonra kalanlardan hortumuna sıkıştırarak, çekip gider. Çünkü bu, onun için çok özel bir hatıradır”

“Eeee” Dedi adam “Ne kaldı ki geriye? Dinozorların da nesli tükendi”

Adamcağız bu düşünceler içinde epey uğraştı durdu. Çocuğunun sorusunun yanıtını bir türlü bulamıyordu. Aslında yanıt, tümüyle bu cümlelerde gizliydi ve sonunda onu en çok korkutan hayvanı buldu. Ama bunu çocuğuna nasıl açıklayabilirdi işte onu kestiremedi ve cevabı bulmanın mutluluğu içinde, yine kendi kendine mırıldandı:

“İşte bu yüzdendir ki; beni en çok korkutan hayvan, insandır, insan”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder